Фізика кави

Фізика кави

Хто не любить насолодитися ароматною кавою. І сьогодні багато хто для її приготування в домашніх умовах використовує гейзерні кавоварки. Але чи замислювалися ви, як вони працюють? Давайте заваримо собі фліжанку ароматної кави та розберемося!☕️

Робота гейзерної кавоварки заснована на наступному принципі:

🔶У нижній частині закипає вода, утворюється пара.
🔷Пара розширюється і, тим самим, починає видавлювати гарячу воду по трубці вгору (див. відео).
🔶Гаряча вода під невеликим тиском проходить через каву.
🔷Готова кава залишається у верхній чаші і не містить осаду.

Ось така проста фізика!

Безпека понад усе!

Ви помічали клапан в нижньому резервуарі гейзерної кавоварки? Виявляється, це запобіжний клапан для аварійного випуску пари в разі, якщо її тиск перевищить допустиме значення.💨